Constructie- en lasbedrijf Besaris is een Apeldoorns familiebedrijf dat begonnen is in 1920. Al vier generaties zorgen er voor dat Besaris een bepalende regionale onderneming is op het gebied van constructie- en laswerkzaamheden.

De eerste generatie van de familie Besaris, Anton Besaris, kocht de Smederij van Landaal gevestigd aan de Korte Kanaalstraat in Apeldoorn. De werkzaamheden bestonden destijds uit hoef- en kachelsmeden en onderhoud aan de scheepsvaart in het Apeldoorn-Dierens kanaal. Anton Besaris kreeg twee zonen, te weten: Willem Jan Besaris en Anton Besaris. Beiden traden later in de zaak. Tweede generatie Besaris, Willem Jan Besaris, was de ambachtsman die het vak van hoefsmeden goed verstond.

Hoefbeslaan en Kisjes transport

Hoefbeslaan en Kisjes transport

Hoefbeslaan en Kisjes transport

Aan de slag met een hoefijzer

Door de komst van aardgas gingen de huishoudens over van flessengas naar aardgas. Omdat de gasfabriek aan het kanaal was gevestigd kwamen ze in contact over de aanleg van gasleidingen. Op deze manier is het bedrijf zich gaan richten op het aanleggen van leidingsystemen. In die periode was wij gevestigd aan de Smidsweg Korte Kanaalstraat. In 1974 is het bedrijf verhuisd naar de Lage Brink 99. Besaris vestigde zich als één van de eerste bedrijven op het nieuwe industrie terrein aan de Stadhoudersmolen. De werkzaamheden werden op de locatie verder uitgebouwd naar constructiewerken, industriële ondersteuning en productie van kermisattracties.

In 1980 werd het pand uitgebreid met hal 2 en werden de kantoren vergroot. In deze periode trad mijn 2e generatie terug en kwam de derde generatie, Anton (Toon) Besaris in de zaak. Onder zijn bewind werd de zaak veelzijdiger en werd het klanten bestand verder uitgebreid en werd ook een derde hal toegevoegd. Nieuwe lastechnieken werden ingevoerd en de organisatie groeide naar een omvang van 40 fte’s. In deze periode werden werkzaamheden verricht voor koeltechnische bedrijven waar het bedrijf de opgedane kennis van lastechnieken goed kon toepassen voor het aanleggen van koelsystemen.Dit is tot op de dag van vandaag een belangrijke tak binnen de organisatie.

Hoefbeslaan en Kisjes transport

2e generatie en 3e generatie openen hal 3

Besaris is in de huidige vorm, onder leiding van de vierde generatie Besaris (Willem Jan), een solide Apeldoorns bedrijf waar werkgelegenheid is voor 30 medewerkers. Besaris is actief in diverse branches en breed georiënteerd waardoor de orderportefeuille een goede spreiding kent. De laskwalificaties liggen op een hoog niveau. Dagelijks wordt er gewerkt aan klantspecifieke orders wat het werken uitdagend maakt voor de medewerkers. Speerpunten blijven voor Besaris:

  • Het op de voet volgen van nieuwe lastechnieken
  • Het opleiden en begeleiden van het juiste personeel
  • En het inspelen op de wens van onze klanten.
Draaibank

Tweede en derde generatie bij een draaibank

oude smederij

Oude smederij

Besaris bedrijfsauto

Besaris Bedrijfsauto